طرح استیضاح بیژن زنگنه؛ هیاهو برای هیچ؟!
جارستان به نقل از تیک؛ چند روز پیش نیز نامهای بدون امضا با عنوان “شکایت جمعی از نمایندگان مجلس از وزیر نفت” خطاب به رؤسای سه قوه منتشر شد که در نوع خود عجیب بود. این نامه هیچ امضا و نامی پای آن نداشت و خبرگزاری اصولگرای دانشجو آن را منتشر کرد. در این نامه
جارستان به نقل از تیک؛ چند روز پیش نیز نامهای بدون امضا با عنوان “شکایت جمعی از نمایندگان مجلس از وزیر نفت” خطاب به رؤسای سه قوه منتشر شد که در نوع خود عجیب بود. این نامه هیچ امضا و نامی پای آن نداشت و خبرگزاری اصولگرای دانشجو آن را منتشر کرد. در این نامه همان مواردی ذکر شده است که در محورهای استیضاح اخیر و پیشین نمایندگان مجلس وجود دارد.
کمتر از یک سال مانده به پایان کار دولت حسن روحانی نمایندگان مجلس برای چندمین بار طرح استیضاح بیژن زنگنه وزیر نفت را در دستور کار خود قرار دادند. البته این اولین بار است که استیضاح زنگنه از سوی مجلس یازدهم مطرح میشود اما او در مجلس دهم چند باری تا پای استیضاح رفته بود.
ابراهیم رضایی نماینده دشتستان در مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی از جمع آوری امضا برای طرح استیضاح بیژن زنگنه وزیر نفت خبر داد و گفت: “ما احساس میکنیم که وزیر نفت کارایی لازم را در این وزارتخانه ندارد و او نمیتواند مشکلات ایران در این حوزه را رفع کند. “
نماینده دشتستان تصریح کرد: «نوع مدیریت زنگنه به صورتی است که وقتی بر مسند مدیریتی قرار میگیرد مشکلات زیادی را به وجود میآورد که در طول سالهای اخیر بر حجم این مشکلات افزوده شده است.»
رضایی گفت: «بر زمین ماندن و عدم تحقق اسناد کلان نظام در حوزه انرژی مانند سند اقتصاد مقاومتی و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری بخشی از این موضوعات است که این وزارتخانه نتوانسته آن را اجرایی کند.»
او از عملکرد زنگنه در حوزه نفت و گاز و جایگاه بین المللی ایران انتقاد کرد. به گفته این نماینده مجلس “متأسفانه زنگنه در دوران حضورش در وزارت نفت نتوانست سرمایه گذار قابلی را به ایران بیاورد. این در حالی است که توتال به عنوان یکی از سرمایه گذارانی که آقای زنگنه بر روی آن برنامه ریزی کرده بود با حجم زیادی از اطلاعات از ایران خارج شد و کاری را انجام نداد.”
او مشکلات ایران در فروش نفت و گاز را به زنگنه و تیم مدیریتی اش نسبت داد و تاکید کرد: «زنگنه در پیگیری دیپلماسی انرژی ناتوانی خاصی را داشته است و ما شاهد محکومیت ایران در دادگاههای بینالمللی هستیم و خیلی از قراردادها بر روی زمین باقی مانده است که میتوانم به قرارداد با پاکستان، هند، سوآپ نفت، انتقال گاز به اروپا و یا کرسنت اشاره کنم.»
نماینده دشتستان از عدم استفاده از ظرفیتهای داخلی در پروژههای نفتی انتقاد کرد. حذف کارت سوخت، تاخیر در توسعه میدان استراتژیک گازش پارس جنوبی، عدم احداث مخازن بزرگ نفت و … از محورهای طرح استیضاح وزیر نفت است.
به گفته این عضو کمیسیون امنیت ملی “نمایندگان مجلس احساس میکنند تغییر در راس وزارت نفت به نفع منافع ملی و موجب رضایت بدنه ارزشمند و قوی این وزارتخانه است و به نظر میرسد که باید فردی کارآمد، جوان، پرکار، انقلابی و جهادی روی کار آید. زنگنه وزیر دوران صلح است نه در دوران جنگ اقتصادی فعلی. “
یک روز پس از طرح سخنان نماینده دشتستان ابوالفضل ابوترابی، نماینده مردم نجف آباد در مجلس از جمع آوری بیش از ۳۰ امضا برای طرح استیضاح وزیر نفت خبر داد. او پیش بینی کرد تعداد امضاها افزایش یابد.
ابوترابی با اشاره به اینکه این استیضاح به ۲۰ دلیل از سوی نمایندگان دنبال میشود که همگی این ۲۰ موارد از مصادیق کم کاری وزیر نفت در حیطه وزارتی خود و تحمیل خسارت به اقتصاد کشور است افزود: “عمده موارد استیضاح وزیر نفت همان مواردی است که محورهای شکایت از زنگنه به قوه قضائیه را شامل میشود.”
آذر ماه سال گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس با تنظیم شکایتی علیه زنگنه مدعی شدند “اقدامات وزیر نفت که موجب وارد آمدن ضرر و زیان به بیتالمال شده است.” حذف کارت سوخت و قراردادهای نفتی مهمترین بحث در شکایت نمایندگان بود. با گذشت کمتر از یکسال هنوز نتیجه آن شکایت نمایندگان روشن نشده است.
نماینده خمینیشهر گفت: “شکایت موضوعی جدا از استیضاح است و اگر استیضاح زنگنه در مجلس رأی بیاورد و وزیر نفت از وزارت برکنار شود نیز شکایت را تا حصول نتیجه پیگیری خواهیم کرد.”
چند روز پیش نیز نامهای بدون امضا با عنوان “شکایت جمعی از نمایندگان مجلس از وزیر نفت” خطاب به رؤسای سه قوه منتشر شد که در نوع خود عجیب بود. این نامه هیچ امضا و نامی پای آن نداشت و خبرگزاری اصولگرای دانشجو آن را منتشر کرد. در این نامه همان مواردی ذکر شده است که در محورهای استیضاح اخیر و پیشین نمایندگان مجلس وجود دارد.
به نظر میرسد نویسندگان این نامه همان استیضاح کنندگان زنگنه هستند.
بیژن زنگنه از جمله وزرایی است که بارها از سوی اصولگرایان در مجلس و خارج از مجلس تحت فشار قرار گرفته است. او در مجلس دهم با وجود اینکه نمایندگان میانهرویی داشت چند باری تا پای استیضاح رفت. آخرین آن مربوط به دی ماه سال گذشته است که تعدادی از نمایندگان پس از گران شدن قیمت بنزین و اتفاقات آبان ماه تصمیم گرفتند زنگنه را استیضاح کنند. البته در همان مقطع انتقاداتی که امروز علیه وزیر نفت مطرح میشود نیز وجود داشت.
در آن زمان محورهای اعلام شده برای این استیضاح عبارت بودند از: “علت حذف کارت سوخت و راهاندازی مجدد آن، افزایش قاچاق سوخت، ارائه اطلاعات غلط درباره افزایش قیمت بنزین، عدم صداقت درباره علت گران شدن نرخ بنزین، وجود دستگاه کارتخوان در دفتر وزارت نفت، نا کارآمدی در انعقاد قراردادهای میادین مشترک گازی و نفتی، اتخاذ برخی تصمیمات نادرست در واگذاریها و همچنین عدم توجه به توسعه پالایشگاهها و پتروشیمیها و فرآوردههای نفتی” مواردی که تقریبا همان مواردی است که نماینده دشتستان دیروز مطرح کرده است.
طرح استیضاح بیژن زنگنه؛ بازی تکراری و هیاهو برای هیچ!مجلس یازدهم از هفغتم خردادماه کار خود را آغاز کرد و تاکنون هیاهو زیادی ایجاد کرده است
هیاهو برای هیچ
زنگنه وزیر ۶۷ سالهی نفت که عنوان با تجربهترین وزیر دولت را یدک میکشد، تاکنون اظهار نظری درباره انتقادات تازه و طرح استیضاح انجام نداده است.
دولت حسن روحانی سال آخر خود را میگذراند. شرایط دولت به گونهای است که اگر دو وزیر از دولت کنار گذاشته شود، روحانی باید کابینه جدید تشکیل و برای رای اعتماد به مجلس معرفی کند. در واقع کابینه فقط ظرفیت یک تغییر را در خود دارد.
به این ترتیب خطر سقوط، دولت روحانی را در سال آخر فعالیتش به شدت تهدید میکند. مشخص نیست نمایندگان استیضاح کننده وزیر نفت به این نکته توجه دارند یا خیر. به نظر نمیرسد سقوط دولت در شرایط کنونی به سود کشور باشد. از طرف دیگر نمایندگان یک ماه پیش به دنبال سوال و حتی استیضاح رییس جمهور بودند، اما با تاکید رهبری بر ادامه کار دولت و همکاری قوا، باعث شد طرح استیضاح کاملا از دستور کار خارج شود و طرح سوال نیز به حاشیه برود.
شرایط کشور به گونهای است که کارشناسان و ناظران معتقدند که هر گونه حاشیه سازی به ضرر مملکت است و باید گروههای سیاسی و قوای سه گانه هر طور شده با یکدیگر همکاری کنند تا یکسال آینده دولت نیز سپری شود. با این حال به نظر میرسد این مسئله برای برخی نمایندگان مجلس قابل درک نیست و دنبال هر فرصتی برای فعالیت علیه دولت هستند، ناظران می گویند این نمایندگان چون ایده و طرحی برای بررسی ندارند دنبال استیضاح وزرا و حمله به دولتند تا کارنهای برای خود دست و پا کنند. اما بعید به نظر میرسد این فعایتها به نتیجهای برسد و احتمالا استیضاح وزیر نفت هم به سرنوشت طرح استیضاح و سوال از رییس جمهور منتهی میشود و هیاهوی برخی نمایندگان بازی تکراری و برای هیچ است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰